Kiitos Pärnu!

Jo monta viikkoa on tuntunut, että aika Pärnussa valuu kuin hiekka sormien välistä ja nyt onkin aika palata kotiin. Olen jo takaisin kotona Turussa kun kirjoitan tätä ja ajattelen lämmöllä aikaani Pärnussa. Neljä viikkoa kului hurjan nopeaan. Aluksi aika tuntui pitkältä ja koti-ikävä pelotti, mutta kuten arvasin, kuukausi kului niin nopeasti että jälkikäteen se tuntuu lähinnä muutamalta päivältä.

DSC_0689

Minulla oli todella onni ja etuoikeus päästä työskentelemään Pärnumaa Tourismilla ja Vierailukeskuksessa. Työympäristö oli monipuolinen ja inspiroiva ja työtoverit aivan mahtavia. Opin paljon ja samalla pääsin myös olemaan oikeasti hyödyksi ja tekemään vastuullisia ja itsenäisiä työtehtäviä, juuri sellaisia mitä olinkin toivonut.

Pärnussa kaupunkina viihdyin erinomaisesti. Pieni kaupunki oli rauhallinen, helppo ja turvallinen paikka olla itsekseen eikä mikään tuntunut ikinä raskaalta tai pelottavalta tai aiheuttanut minkäänlaista kulttuurishokkia. Pärnu myös avasi silmiäni Virolle Tallinnan ulkopuolella ja on aidosti mielenkiintoinen kohde niin sesongin aikana kuin sen ulkopuolellakin.

Monella saattaa olla Pärnusta jotain ennakko-oletuksia tai mielikuvia. Tiedän faktana, että Pärnua pidetään vanhusten kaupunkina. Ehkä siihen vaikuttaa kylpyläkaupungin maine, mutta aivan turhaan sillä kylpylöitä on monenlaisia lapsiperheiden vesipuistosta superyleelliseen aikuisten kylpylään ja ne ovat vain pikkuruinen osa siitä mitä Pärnu on. Toivon, että ihmiset osaisivat heittää asenteet romukoppaan ja nähdä Pärnun sinä alati muuttuvana ja eläväisenä kaupunkina, joka se on. Täynnä mielenkiintoisia ruokapaikkoja, nähtävyyksiä ja mukavia ihmisiä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s