Pärnun tori

Olen kävellyt monta kertaa Pärnun torille, mutta vasta eilen menin sisälle ottaakseni kuvia paikasta tuleviin uutiskirjeisiin. Tori avattiin uudelleen remontin ja uudistusten jälkeen sinä aikana kun olen ollut täällä, joten muukin kuin tuotteet ovat tuoreita!

DSC_0713
Olen lukenut paikallislehdistä myös krittiikkiä siitä, että Rimi-kauppaketjun myymälä hallitsee uutta toria liiaksi eikä torissa ole enää perinteistä tunnelmaa. Toisaalta kompleksi on superkätevä ja sieltä saa varmasti kaiken mitä ruokaostoksilla kaipaa.

DSC_0715

DSC_0719

Täytyy itseasiassa sanoa, että kokemustani hieman latisti se, että suurin osa torimyyjistä suhtautui tosi nihkeästi kuvien ottamiseen vaikka kerroin ottavani niitä Pärnumaa turismille ja pyysin lupaa yksittäisten kojujen kuvaamiseen. Ehkä huono eestinkieleni tai ylipäänsä kamera kaulassa ärsytti, mutta ehkä kannattaisi olla positiivisempi asenne kuvia kohtaan jos haluaa myös turistien löytävän paikanpäälle. No, tämä oli vain yksittäinen kokemus ja ehkä maanantaiaamun ajankohta ärsytti enemmän kuin minä.

DSC_0720

DSC_0721

Torilta löytyy tosiaan sekä sisä-, että ulkotiloista hedelmä- ja vihanneskojuja, käsitöitä, leipää, lihaa, juustoja jne. Kompleksissa on myös Rimi-ruokakauppa, kahviloita ja Pärnun ainoa (ylistetty) kalaravintola Pärnu Kalamajaka Kohvik. Tuotteet näyttivät herkullisilta ja tuoreilta ja hieman harmitti etten ollut shoppailemassa vaan räpsimässä (niitä ärsyttäviä) valokuvia.

DSC_0723
Torikompleksin yläkerrassa myydään vaatteita.

DSC_0732

DSC_0739
Kalamajaka Kohvik valmistaa modernia, tuoretta ja kuulemma herkullista (en ole itse ehtinyt kokeilemaan) kalaruokaa sesongin vaihtuvista aineksista ja paikallisista kaloista.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s