Matkamuistoja

Aikani Pärnussa lähenee loppuaan – muutaman päivän kuluttua olen takaisin Suomessa. Nyt onkin hyvä aika pohtia kotiinviemisiä ja ehkä matkamuistoja myös itselle!

DSC_0583
Antiikkikaupan pinssit kiinnostelevat, mutta toisaalta onko mikään turhempaa kuin pinssit?

Ostin jo ensimmäisellä viikolla miehelleni ihanat pehmeät alpakkalapaset kun olimme retkellä alpakkafarmilla. Sieltä olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä, mutta maltoin mieleni etenkin kun kesäkin on seuraavaksi tulossa emmekä toivottavasti tarvitse silloin lapasia edes Suomessa.

DSC_0288
Pehmeää alpakkaa kaikkialla..!

Itselleni ja miehelleni olen ostanut vesipullot Port Artur 2:n ylimmässä kerroksessa olevasta kirjakaupasta. Siellä on hyvä valikoima kivoja pulloja ja mukeja, ei mitään erityisen virolaista, mutta kuitenkin laadukkaita ja kauniita tavaroita ja meillä on ollut jo pitkään tarvetta vesipulloille.

Port Arturin alimmassa kerroksessa olevasta käsityökaupasta ostin itselleni täällä tehdyt korvakorut ja myös siskoni ja ystäväni löysivät sieltä edullisia paikallisia viemisiä.

DSC_0589

DSC_0588
Majakat, ruorit ja ankkurit houkuttivat mutta valitsin oikeanpuoleisen rivin neljännet alhaalta.

Hyviä matkamuistomyymälöitä on myös Rüütli-kadun varrella ja Endla-teatterin vierustalla. Rüütlin varrella olevasta kaupasta ostin kesämökille ihanan naulakon, johon on maalattu liljoja.

DSC_0671

Ylipäänsä pärnulaiset matkamuistokaupat ovat laadukkaita ja niistä saa paljon paikallisia käsityöesineitä, joka oli minulle yllätys sillä olen usein matkustaessani kiertänyt matkamuistomyymälät olettaen niistä löytyvän vain made in china-rihkamaa ja hölmöjä magneetteja (niitä kyllä löytyy täältäkin). Esimerkiksi ostamani korvisten kaltaisia en ole nähnyt muualla ja tuntuu että omistan nyt jotain oikeasti pärnulaista.

Aion lähipäivinä tehdä viimeiset matkamuisto-ostokset. Ehkäpä vilkaisen vielä matkamuistomyymälöiden ja valikoimaa, mutta erityisesti aion suunnata huomioni ruokakauppaan ja haalia niin paljon mustleipää ja muita ihania herkkuja kuin laukkuuni mahtuu. Tai itseasiassa harkitsen IKEA-kassin tai muun ison säkin hankkimista ruokaostoksille…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s