Kirkkoja

Pärnun vanhankaupungissa tai sen välittömässä läheisyydessä on useampi huomiotaherättävä kirkko ja viikonlopun turistikierroksella piipahdimme niissä ystävieni kanssa.

DSC_0668
Pyhän Katariinan ortodoksikirkossa. Kirkkoa pidetään eräänä tyylipuhtaimmista barokkiajan ortodoksikirkoista Virossa.
WhatsApp Image 2017-04-16 at 16.37.06
Minä tyylikäs huivi päässäni. Kuvannut ystäväni Katariina.
WhatsApp Image 2017-04-16 at 16.39.36
Kuvannut ystäväni Maria.
DSC_0134
Pyhän Katariinan kirkko näkyy kuvassa vasemmassa reunassa. Tästä myös hahmotatte asioiden välimatkoja Pärnussa: oikealla työpaikkani, keskellä Hea Maa-ravintola, jossa kävimme viikonloppuna syömässä, sen välisellä kujalla yksi kahviloista joissa minun on tapana käydä, vasemmalla ortodoksikirkko. Nähtävyyksiä varten ei tarvitse pahemmin vaellella.

Olen henkilökohtaisesti aina ollut vähän ujo kirkoissakävijä, etenkin jos en oikein tiedä miten toimia siellä, kuten nyt vaikka ortodoksikirkossa jonka toimintakulttuuri ei ole minulle niin tuttua. Pelkään – naurettavaa kyllä – myös että naamastani jotenkin paistaa etten kuulu joukkoon tai ole kiinnostunut muusta kuin arkkitehtuurista ja akustiikasta. Kirkot ovat usein tosi upeita, joten en halua jättää niitä näkemättä ja tottahan se on etten minä ketään häiritse niissä piipahtamalla, päinvastoin. Pärnun kirkot ovat pienellä alueella ja kaikki kauniita, joten suosittelen ehdottomasti niissä käyntiä.

DSC_0579
Pärnun Elisabetin kirkko on iso osa vanhankaupungin maisemaa ja kiinnittää huomion kaukaakin. Kirkossa oli käynnissä pääsiäisjumalanpalvelus kun käväisimme siellä, joten emme viitsineet räpsiä sisältä kuvia. Elisabetin kirkon edessä olevassa kyltissä listataan kirkon tulevia tapahtumia ja siellä on usein kirkkokonsertteja ja muita tapahtumia, kuten suomenkielisiäkin jumalanpalveluksia.
DSC_0585
Vanhaan venäläiseen tyyliin rakennettu Pärnun Kristuksen kirkastumisen ortodoksikirkko.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s