Aallonmurtajalla

Takatalven uhka roikkui Pärnun yllä koko eilisen päivän, mutta uskaltauduimme silti Katariinan kanssa kävelemään aallomurtajan päähän. Pärnussa on kaksi aallonmurtajaa, toinen Pärnujoen toisella puolella ja toinen aivan hiekkarannan satamanpuoleisessa päädyssä. Yhteensä kivirakennelmilla on pituutta yli kaksi kilometria ja päästä päähän kävelemiseen irtonaisten lohkareiden päällä pomppien tuhrautuikin yli tunti.

DSC_0502

DSC_0503
Katariina kohottaa korvat kohti taivasta.

DSC_0498

DSC_0508

Matkan varrella koimme jännityksen hetkiä kun näimme kuolleen hylkeen ruhon, mutta karaistuneina kiersimme sen ja valloitimme aallonmurtajan pään. Legandan mukaan rakastavaiset jotka suutelevat aallonmurtajan päässä pysyvät yhdessä ikuisesti ja kyllä siihen ainakin hiukan yritystä vaaditaan että sinne asti jaksaa lähteä suuteloimaan.

DSC_0524

DSC_0530

DSC_0557

DSC_0535

DSC_0565
Kapteeni katsoi horisonttihin.

Päivä oli lämmin ja rannalla enemmän porukkaa kuin minään aiempana kertana siellä kävellessäni. Palatessamme aallonmurtajaa pitkin rannalla odottavan Marian luo alkoi taivaalta kuitenkin putoilla lumihiutaleita. Sää oli koko päivän tosi kummallinen: keväisen lämmin ja aurinkoinen samalla kun taivaalta pyrytti lunta. Mitään ei kuitenkaan jäänyt maahan ja nyt seuraavana aamuna on kuivaa ja keväisen aurinkoista.

DSC_0570

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s