Kolme kirppistä

Olen jo pitkään harrastanut sitä, että käyn aina ulkomailla kaikissa second hand-kaupoissa mitä vain löydän. Ostan muutenkin suurimman osan vaatteistani kirppareilta ja mikä sen mielenkiintoisempaa kuin tehdä löytöjä uudessa paikassa!

DSC_0404
Zigrimigrizin aarteita! En ole saanut aikaiseksi mennä valokuvaamaan kahta muuta mainitsemaani paikkaa, joten saatte käyttää mielikuvitustanne niiden suhteen.

Pärnussa olen bongannut paljon kirppareita, mutta koska asun keskusta-alueella, en ole (vielä) saanut aikaiseksi käytyä niissä jotka ovat keskustan ulkopuolella. Tiedän, että ainakin Riian maantien varressa ja Kaubamajakas-kauppakeskuksen lähellä olisi monta paikkaa koluttavana.

Ensimmäinen kirppari, jossa kävin on Jenny Kruse (Akadeemia 7) ja sijaitsee ihan vanhankaupungin tuntumassa. Kysessä on siisti hyväntekeväisyyskirppari, josta saa vaatteita, astioita, kirjoja ja kodintarvikkeita. Perinteikäs kirppari siis. Ainoa harmin aiheeni oli se, että huomasin ainakin lähes kaikkien astioiden olevan Suomesta. Koko idea ulkomailla kirpparilla käymisessä on tehdä paikallisia löytöjä, joten “Jeesus tulee”- ja “Maailman paras äiti”-mukit hieman latistivat tunnelmaani. Potentiaalinen paikka tosi edullisille löydöille vaikka itse lähdinkin tyhjin käsin.

Pärnu-keskuksen takana, osoitteessa Lai 10, sijaitsee Uuskasutuskeskus, joka on paikallinen vastine suomalaisille kierrätyskeskuksille ja muistuttaa läheisesti SPR:n Kontti-tavarataloja. Supersiististi jaotellut vaatteet on ripustettu kategorioittain rekkeihin. Mitään järjettömän halpoja löytöjä suhteessa vaikkapa Turun Konttiin täällä ei pääse tekemään, mutta itse ostin mekon 7 eurolla ja villatakin 2,5 eurolla eli mikään massikeisari ei tarvitse olla.

Tähän astinen Pärnun kirppisskenen helmi minulle on ollut enemmän vintage-kauppa-kategoriaan kuuluva Zigrimigriz (Uus 10, vanhassakaupungissa ja parin talon päässä työssäoppimispaikastani, jee!). Talon kellarikerroksessa toimiva trendikäs vintage-kauppa houkuttaisi pyörimään vaikka kolmeksi tunniksi ja sieltä löytyy laadukkaita vintage-aarteita kengistä trumpettihousuihin. Hinnat kilpailevat suomalaisten vintagekauppojen kanssa samassa kategoriassa – joitain juttuja voi saada alle kympillä, merkkivaatteiden hinnat kipuavat sataan euroon. En ole vielä raaskinut ostaa mitään enkä ehkä löytänytkään mitään riittävän houkuttavaa, mutta suosittelen ihan nähtävyytenäkin!

DSC_0405

DSC_0414

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s