Töissä

Olen siis tosiaan töissä Foundation Pärnumaa Tourismilla, Pärnun Vierailukeskuksessa, eli Visitor Centressä, eli Külastuskeskuksessa. Keskus on auki joka päivä 10-17 ja täällä käy suhteellisen paljon matkailijoita jopa näin off-season-aikaan. Useimpina päivinä istun suuren osaa päivää toimiston puolella, mutta varsinkin kun täällä on suomalaisia matkailijoita käyn myös front deskin puolella. Toimiston puolella on parempi rauha kirjoitella some-juttuja ja käännöksiä ja minun on helpompi kysellä ja jutella asioista harjoittelunohjaajani kanssa.

DSC_0465
Vierailukeskuksen front desk.
DSC_0467
Täällä on oma huone kaikelle Pärnu-, Viro-, ja Baltia-aiheiselle materiaalille, jota matkailijat saavat täältä maksutta.

Vierailukeskuksen rakennus on aivan ihana, kuten aiemmin kerroinkin tämä on vanha kaupungintalo ja täällä tosiaan kyllä silmä lepää. Yläkerrassa on ilmainen galleria, jossa en ole itseasiassa vieläkään saanut aikaiseksi käytyä, mutta vielä ehtii…

DSC_0461
Yläkerran kaupungingalleria oli kuvaushetkellä kiinni, joten ei tullut sitäkään tekosyytä saada aikaiseksi sinne piipahtaminen.
DSC_0470
Täällä myydään myös matkamuistoja ja esimerkiksi Kihnun saarelta olevia käsitöitä.

Työpaikkani on vanhassakaupungissa, aivan keskustassa, joten käyn lounaalla ulkona. Suosikkipaikakseni on valikoitunut Piccadilly Pühavaimu-kadulla, sillä siellä on monta kasvisannosta ja nopea lounastarjoilu, vaikkakin viiden euron lounas on pärnulaisittain hintavahko. Myös kolmella eurolla saa vaikkapa kalakeittoa monesta paikasta.

DSC_0304
Minähän se siinä! Minulla on mukana oma läppärini (joka helpottaa elämää valtavasti) ja työskentelen yleensä kokoushuoneessa silloin kun siellä ei ole kokousta käynnissä.

Meillä oli täällä juuri äsken käymässä Soomaan kansallispuiston opas, joka maistatutti meillä villivalkosipulia eli karhunlaukkaa. Koitin syödä kourallisen tictackeja saadakseni hajun pois, mutta tuntuu edelleen kuin olisi sipuli suussa. Onneksi aloitin juuri lounastuntini niin voin mennä huuhtomaan maun pois jollain muulla ruoalla.

Lisäyksenä tähän tekstiin haluan valittaa ja pahoitella sitä että jostain syystä kaikki kuvat latautuvat tänne yhtäkkiä tosi pakattuina! Lohduttaudun ajatuksella, että luette melkeen kaikki tätä mobiililaitteilla joten ette huomaa miten mössöä ne ovat, mutta ainakin minun koneeni näytöllä nämä eivät näytä järkkärillä kuvatuilta vaikka sitä ovatkin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s