Käytännönasioita

Sain inspiraation kirjoittaa tällaisen informatiivisemman postauksen kun istun juuri Pärnun yliopistolla (Tartu Ülikool, Pärnun kampus) ja pesen mun pyykkejä yliopiston pesukoneella. Kaikki muut majapaikassani ovat kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita täällä yliopistolla, joten pyykkihuolto on sovittu tänne. Nyt siis minäkin pyykkään täällä. Täällä muuten oikeastaan kaikki opiskelevat spa and wellness managementia, eipä ihme että Pärnun kylpyläkaupunkimaine ulottuu kaikille osa-alueille!

DSC_0307
Kuvituksena tomera minä Tallinnan portin edessä. Portti on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja minulla on ilo kävellä sen ali joka päivä töihin!

Muissa käytännönasioissa voin kertoa että itse kävelen kaikkialle täällä Pärnussa, mutta myös pyörä olisi varmasti kiva. Kaupunki on pieni ja kompakti, mutta välillä välimatkat ovat yllättävän pitkiä ja pyöräilyyn tottuneena kaipaisin vähän polkupyörää. Kuukauden kuitenkin pärjään ilmankin.

DSC_0310
Ostin Uuskasutuskeskuksesta eli kierrätyskeskuksesta kukkamekon koska täällä on monilla kukkamekkoja ja inspiroiduin niiden keväisyydestä! Suosittelen Uuskasutuskeskuksia, täällä se on Port Arturin ja joen välissä (en löydä tarkkaa osoitetta) ja löytyy myös esim. Tallinnasta ja Tartusta.

Olen myös testannut paikallisbusseja, jotka ovat edullisia ja käteviä. Matkalippu maksaa kuljettajalta ostaessa 1 euron, etukäteen (esim. R-kioskilta) ostettuna 0,64€. Paperinen kertalippu leimataan bussin keskiosassa olevassa oranssissa masiinassa itse kyytiin noustessa. Pärnulaisiin busseihin voi nousta kaikista ovista ja kuski ei usein edes avaa etuovea.

DSC_0316
Rüütli ja vihreä kyltti joka johtaa työpaikalleni!

Ruokakaupat ovat edullisia ja niistä saa suomalaisittain ihan kaikkea mitä nyt voi kaivata, paljon myös samoja tuotteita, halvemmilla hinnoilla vain. Olen itse käynyt Port Artur-kauppakeskuksen alakerrassa olevassa vähän fiinimmässä marketissa koska tykkään ruokahifistellä, mutta sanoisin että Konsum on edullisempi vaihtoehto. Keskusta-alueen ulkopuolelta löytyy jättimäisiä hypermarket-tason jättiläisruokakauppoja.

Pärnussa on tosi edullista syödä ulkona, joten olen enimmäkseen syönyt ravintoloissa ja kohvikeissa. Huomaan myös oman keittiön pyhyyden iskostuneen mieleeni niin voimakkaasti että yhteiskeittiön sekamelska meinaa ajaa minut järjiltä ja jään aina pyyhkimään tasoja kun käyn majapaikan keittiössä – koitan siis välttää paikkaa minkä pystyn ettei tule kuuraushulluus!

Töissä olen yleensä kymmenestä tai yhdeksästä viiteen, päivät ovat pitkiä mutteivat tunnu pitkiltä ja jättävät sopivasti aikaa iltaisin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s