Unelmieni alpakkafarmi

Toinen viime päivien retkikohteista oli niin ihana että en malta olla kirjoittamatta siitä vaikka olisi jonossa vanhempiakin aiheita. Nimittäin viimeinen blogiporukan kanssa käydyistä retkikohteista oli alpakkafarmi!

DSC_0260
Vauva-alpakoita!
DSC_0300
Vauva-kissa!

Farmi on matkan varrella Tallinnaan päin mentäessä, noin 20 minuutin matkan päässä Pärnusta. Sinne pääsee kuulemma kesällä myös bussilla, mutta näin sesongin ulkopuolella (ja ehkä sen aikanakin) kätevintä on saapua omalla autolla.

DSC_0266

En ollut ennen nähnyt alpakoita livenä, mutta ne olivat aivan herttaisia eläimiä! Ystäväni kuvaili niitä ujoiksi ja hennoiksi, joka päti kyllä tavallaan näihin huvittavan suloisiin otuksiin. Etenkin nuoret vauva-alpakat juoksentelivat tohkeissaan ympäriinsä blogiporukan lasten liikkuessa niiden parissa laitumella. Saimme porkkananpaloja joilla houkutella alpakat tervehtimään.

DSC_0275

Alpakoiden lisäksi farmilta löytyi vuohia (jotka oli nimetty politiikan voimahahmojen mukaan), iso koira, äärettömän pehmeä angorapupu ja muutama kissa. Blogiporukan lähdettyä isäntä esitteli meille vielä aivan ihanan vastasyntyneen kilin, joka olisi ollut vielä liian pieni tapaamaan lapsiryhmää. Se oli aivan valloittava ja piti pientä ääntä ja hoiperteli hiukan ulkoverannalla, mutta oli lähinnä pyyhkeen suojissa isännän sylissä.

DSC_0283
Sauli-niminen vuohi on kuulemma lauman johtaja.

DSC_0297

DSC_0290

Alpakan turkki on maailman pehmein ja lankakaupan antimia oli vaikea vastustaa (ostin vain yhden tuliaisen). Tarjolla olisi ollut vaikka mitä pörröisistä alpakanvillanalleista käsinkudottuihin pipoihin ja hanskoihin. Jos alpakat asuisivat yhtään lähempänä Pärnun keskustaa, kävisin moikkaamassa niitä vaikka joka viikko!

DSC_0286

DSC_0288

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s