Matka alkaa

Kirjoitan ensimmäistä postausta samalla kun taustalla kaikuu M/S Finlandian lähtökuulutus. Matkani on viimein alkanut! Viimeiset päivät ennen Viroon suuntaamista menivät hieman jännittyneissä tunnelmissa, sillä onnistuin saamaan keskiviikkona tosi aggressiivisen noro-viruksen, joka alkaa hellittää oikeastaan vasta nyt. Ruoka maistuu vielä aika heikosti, mutta koko ajan paranee ja juon tässä nytkin smoothieta yhdessä laivan kahviloista.

Noro-virus vaikutti alkuperäisiin suunnitelmiini sen verran, että pääsin lähtemään tänään vasta iltapäivälaivalla aiemmin ostamani aamulaivan sijaan. Onneksi liput olivat edulliset, joten menetys oli pieni ja ylimääräinen uni oli kyllä ihan elinehto että pääsen perille asti. Minulla oli myös se onni matkassa, että työni alkavat huomenna vasta kello 11. Päätinkin siis yöpyä tänään Tallinnassa, levätä kunnolla ja minulla on liput huomenna yhdeksän aikaan Pärnussa olevaan bussiin. Tulin toteamukseen, että jokainen palauttava välietappi kannattaa nyt hyödyntää että olisin huomenna työkunnossa kun aloitan työharjoitteluni!

Matkustan siis Viroon Eckrölinella, ostin liput netistä ja ne maksoivat 17,60€, sillä Eckeröllä on tällä hetkellä tarjous. Suosittelen käyttämään jos on asiaa reittimatkalle Viroon, taisi olla voimassa noin huhtikuun viidenteen asti! Turusta Helsinkiin saapuessa käytin perinteiseen tyyliin pikavuorot.fi-vertailusivustoa ja päädyin sieltä tällä kertaa junalippuihin, opiskelijahintaan 12€. Jotenkin juna tuntui vakaalta vaihtoehdolta sairauden jälkimainingeissa.

Tänään minulla on varattuna hostellihuone vanhastakaupungista ihan Tallinnan keskustassa. Huominen bussilippu on varattu epilet-nimiseltä virolaiselta vertailusivustolta, joka vertailee tietylle välille kaikkien yhtiöiden hinnat, samaan tyyliin kuin pikavuorot.fi. Sivusto toimi tosi kätevästi englanniksi ja raportoin huomenna tyytyväisyydestäni. Lippu maksoi 7€, halvempia ja kalliimpia oli mutten ollut valmis joustamaan ajasta.

Viro tuntuu nyt tosi hyvältä harjoittelumaavaihtoehdolta. Kaikki minut tuntevat varmasti tietävät että olen suuri Aasia-fiili tai että ranskankielinen maa olisi ollut minulle helppo vaihtoehto, mutta Virolla on jo monta vuotta ollut erityinen paikka sydämessäni ja olen innoissani! Kävin suhteellisen vanhana (ehkä 18-vuotiaana) ensimmäisen kerran Virossa, enkä ole vieläkään lopettanut yllättymästä maan nuorekkaasta ja inspiroivasta ilmapiiristä! Rakastan myös ruokaa (ainakin kun olen terveenä) ja läheltä ei löydy yhtä hyvää ja edullista herkuttelumaata kuin Viro! Pärnussa en ole ikinä käynyt, mutta olen kuullut lukuisista lähteistä pelkkää hyvää joten odotukseni ovat korkealla. Olen myös joskus kova koti-ikävöijä, joten on helpompi aloittaa yksin matkailu (27 vuoden kypsässä iässä) vähän lähempää kuin lähtemällä heti toiselle puolen maapalloa. Uskon että aviomiehen kanssa tehty vajaan puolen vuoden Aasian reissu viime keväänä myös valmisti minua koska kaikenlaiset reissusäädöt (joskin niitä tällä reissulla tuskin joutuu tekemään) tulevat tässä vaiheessa jo selkärangasta.

Nyt taidan hiippailla kannelle nappaamaan vähän raitista ilmaa. En ole ikinä ollut paras kestämään merenkäyntiä enkä aio ottaa riskejä. Aurinko paistaa ja Viro siintää horisontissa – Pärnu here I come!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s